Αγίος Κωνσταντίνος οικισμός Μυκηναϊκής Εποχής

  • 0

Αγίος Κωνσταντίνος οικισμός Μυκηναϊκής Εποχής

Στον λόφο του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, λιγο εξω απο τα Μεθανα έχει ανακαλυφθεί προϊστορικός οικισμός Μυκηναϊκής Εποχής (14ος και 13ος αι. π.Χ.). Τα ευρήματα προσφέρουν πολλά νέα και σημαντικότατα στοιχεία για την γνώση της τέχνης και της θρησκείας της Μυκηναϊκής περιόδου.

Σε ένα από τα κτίσματα του οικισμού βρέθηκαν πολλά αφιερώματα που μαρτυρούν ότι ήταν χώρος λατρείας προϊστορικής θεότητας, πιθανώς του Ποσειδώνα. Κατά την ανασκαφή του μυκηναϊκού ιερού βρέθηκαν ειδώλια και κοσμήματα, και εντυπωσιακός αριθμός ζωόμορφων ειδωλίων (όλα του δημοφιλούς τύπου του βοοειδούς, με τις γνωστές παραλλαγές ως προς τη διακόσμηση του σώματος).

Ιδιαίτερα σημαντικά ευρήματα αποτελούν ειδώλιο μυκηναίου κρανοφόρου ιππέα και πήλινο ειδώλιο έφιππου άνδρα που φοράει κωνικό κράνος. Τα ευρήματα του ιερού, ειδικά οι σπανιότεροι τύποι μυκηναϊκών ειδωλίων (ταυροκαθάπτης, ιππείς και άρματα με αναβάτες), εκτίθενται σήμερα στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Πειραιά.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Google+0Email this to someonePrint this page

Leave a Reply

Το Hotel Methanion τηρεί τα μετρά  κατά του COVID19.

Το CHEK IN θα γίνεται πρωί 8,30-14,30 & Απόγευμα 15,30-21,30

ΤΟ CHEK OUT θα γίνεται αυστηρά μέχρι τις  11:30

Αποφεύγουμε το καθημερινό καθαρισμό πάρα μονο κατόπιν αιτήματος του πελάτη.

Για την αποφυγή της επαφής των εργαζόμενων καθαριότητας με πιθανόν κρούσμα

Εκ τησ διευθύνσεως με εκτίμηση Μαρία Κασιμάτη.

Βάσει του νομου4514/18 ο πελάτης είναι υποχρεωμένος να πληρώσει το φόρο διαμονής που ανέρχεται σε 0,50 ευρώ  ανά διανυκτέρευση