Μέθανα

  • 0

Μέθανα

Category : Μέθανα

Η πόλη των Μεθάνων ειναι χτισμένη στο NA τμήμα της χερσονήσου, τα Μέθανα είναι μια λουτρόπολη με αξιόλογη τουριστική υποδομή. Η αξιοποίηση των ιαματικών πηγών της, προσπάθεια η οποία είχε ξεκινήσει στα τέλη του 19ου αι., προσελκύει πολλούς επισκέπτες.

Τα μεθανα από την αρχαιότητα ήταν φημισμένα για τις ιαματικές πηγές, οι οποίες οφείλονται σε ηφαιστειακά φαινόμενα. Είναι χαρακτηριστική η αναφορά του Παυσανία, στα «Τροιζηνιακά», στην έκρηξη του ηφαιστείου και την εμφάνιση θερμών πηγών με θεραπευτικές ιδιότητες, στις αρχές του 3ου αι. π.Χ.

Τα αρχαιολογικά ευρήματα αποδεικνύουν ότι η περιοχή είχε κατοικηθεί από την προϊστορική περίοδο. Κατά τους αρχαίους χρόνους, η χερσόνησος ανήκε στην περιοχή της Τροιζηνίας, την οποία απέσπασαν οι Αθηναίοι το 425 π.Χ. Το όνομα τους οφείλεται στο μεθάνιο, το οποίο σχετίζεται με τα ιαματικά νερά και την ηφαιστειακή δράση στην περιοχή. Στα Μέθανα μπορείτε να πάτε με πλοίο από τον Πειραιά είτε οδικώς μέσω της Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου και της Επιδαύρου.

Στη διάρκεια του Μεσοπολέμου 1920-1940 τα Μέθανα ως Χερσόνησος και τα Λουτρά ως πόλη, γνώρισαν σημαντική ανάπτυξη. Μετά την λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πόλεμου η ανάπτυξη άρχισε σιγά- σιγά να αλλάζει την όψη των Μεθάνων.

Τα τουριστικά καταλύματα αυξήθηκαν, ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι κατασκευάστηκαν και άρχισε η σύνδεση με Πορθμείο- Φέρυ- Μπότ των Μεθάνων με τον Πειραιά.

ο πληθυσμός των Λουτρών αυξήθηκε το 1971 σε 740 κατοίκους, αλλά ο μόνιμος πληθυσμός όλης της Χερσονήσου άρχισε να μειώνεται λόγω μετανάστευσης. Έτσι από 2.413 το 1961, έπεσε στους 2.233 το 1971.

Σήμερα, ο πληθυσμός της Χερσονήσου των Μεθάνων ανέρχεται σε 2.300 κατοίκους (απογραφή 2001). Σημαντική ανάπτυξη έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια με τη συνεργασία των τοπικών αρχών και των κατοίκων της περιοχής. Ο τουρισμός και η γεωργία παραμένουν οι κύριες οικονομικές δραστηριότητες των δημοτών της χερσονήσου.

Η  Λουτρόπολη Μεθάνων διαθέτει πολλές ομορφιές,μερικές από αυτές είναι: το κατάφυτο νησάκι των Αγ. Αναργύρων, τα κατάλοιπα αρχαίας οχύρωσης, τα υδροθεραπευτήρια, η όμορφη παραλιακή ζώνη και οι οργανωμένης ή μη παραλίες της. Στα Μέθανα λειτουργούν υδροθεραπευτήρια με θειούχα νερά, φυσικά νερά, χλωρονατριούχα νερά και ραδιούχα νερά. Σημαντικές είναι και οι επιλογές που προσφέρει η πόλη για αθλητικές και θαλάσσιες δραστηριότητες. Για τους λάτρεις της θάλασσας υπάρχει η δυνατότητα προσέγγισης με ιδιωτικό σκάφος αναψυχής στην ασφαλή μαρίνα των Μεθάνων.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Google+0Email this to someonePrint this page

Leave a Reply

Το Hotel Methanion τηρεί τα μετρά  κατά του COVID19.

Το CHEK IN θα γίνεται πρωί 8,30-14,30 & Απόγευμα 15,30-21,30

ΤΟ CHEK OUT θα γίνεται αυστηρά μέχρι τις  11:30

Αποφεύγουμε το καθημερινό καθαρισμό πάρα μονο κατόπιν αιτήματος του πελάτη.

Για την αποφυγή της επαφής των εργαζόμενων καθαριότητας με πιθανόν κρούσμα

Εκ τησ διευθύνσεως με εκτίμηση Μαρία Κασιμάτη.

Βάσει του νομου4514/18 ο πελάτης είναι υποχρεωμένος να πληρώσει το φόρο διαμονής που ανέρχεται σε 0,50 ευρώ  ανά διανυκτέρευση