Βαθύ

  • 0

Βαθύ

vathi2

Το Βαθύ είναι ένα μικρο ψαράδικο χωριό στη περιοχή του μεγαλοχωριου.Κοντά στο χωριό Βαθύ, κείτονται τα ερείπια της Ακρόπολης των Αρχαίων Μεθάνων, που χρονολογείται από τον 4ο αιώνα π.Χ.

Βρίσκεται στον κόλπο της Επιδαύρου, απέναντι από την Καλλονή Τροιζινίας, κάτω από το Μεγαλοχώρι και το ηφαίστειο των Μεθάνων της Καμένης.

Το Βαθύ απέχει 21 χλμ περίπου από το Γαλατά, στο δρόμο για το κάστρο του Φαβιέρου και το σπήλαιο των περιστεριών και 8 χλμ από τα Μέθανα. Είναι το αραξοβόλι του Σαρωνικού, όπου κάθε βράδυ βρίσκουν καταφύγιο αρκετά ιστιοφόρα. Γύρω από το μικρό λιμανάκι, ταβερνάκια προσφέρουν φρέσκο ψάρι. Κατά τους Μυκηναϊκούς χρόνους εκεί βρισκόταν η πόλη των Μεθάνων. Ο επισκέπτης, με δέος, μεταφέρεται πολλούς αιώνες πριν, αντικρίζοντας τα ερείπια της Ακρόπολης των Αρχαίων Μεθάνων που ανακαλύφθηκε στο λόφο του Παλαιόκαστρου κοντά στο Βαθύ.

Τα πλούσια αρχαιολογικά ευρήματα μαρτυρούν, ότι η θέση έχει κατοικηθεί συνεχώς από τους Νεολιθικούς Χρόνους (5.000 π.Χ.) ενώ ερείπια αρχαίων οικημάτων σώζονται και μέσα στην θάλασσα από την βυθισμένη πόλη των Μεθάνων.

Αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για πραγματικά ήρεμες και χαλαρές διακοπές. Μια όαση γαλήνης και ηρεμίας, από τις λίγες που έχουν απομείνει.

Το λιμανάκι του είναι καλά προστατευμένο από τους καιρούς και αποτελεί τόπο ελλιμενισμού για κότερα, ιστιοπλοϊκά και άλλα σκάφη.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Google+0Email this to someonePrint this page

Leave a Reply

Το Hotel Methanion τηρεί τα μετρά  κατά του COVID19.

Το CHEK IN θα γίνεται πρωί 8,30-14,30 & Απόγευμα 15,30-21,30

ΤΟ CHEK OUT θα γίνεται αυστηρά μέχρι τις  11:30

Αποφεύγουμε το καθημερινό καθαρισμό πάρα μονο κατόπιν αιτήματος του πελάτη.

Για την αποφυγή της επαφής των εργαζόμενων καθαριότητας με πιθανόν κρούσμα

Εκ τησ διευθύνσεως με εκτίμηση Μαρία Κασιμάτη.

Βάσει του νομου4514/18 ο πελάτης είναι υποχρεωμένος να πληρώσει το φόρο διαμονής που ανέρχεται σε 0,50 ευρώ  ανά διανυκτέρευση