Κουνουπίτσα

  • 0

Κουνουπίτσα

Βρίσκεται στα βορειοδυτικά της Λουτρόπολης και απέχει μόλις 12km. Ορεινός οικισμός και ο μεγαλύτερος της χερσονήσου. Οι κάτοικοι ασχολούνται κυρίως με τη γεωργία.

Χαρακτηριστικό του οικισμού είναι η παραδοσιακή αρχιτεκτονική και τα βυζαντινά εκκλησάκια. Από τα λίγα μέρη που μπορείς ακόμη να συναντήσεις γαϊδουράκια. Το εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου είναι η ωραιότερη και παλαιότερη βυζαντινή εκκλησία της Τροιζηνίας. Του Αγίου Γεωργίου το χωρίο γιορτάζει και γίνεται πανηγύρι. Επίσης, αξίζει να επισκεφτείτε την εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας, το ξωκλήσι του Αγίου Ιωάννη που διατηρεί τοιχογραφίες του 13ου αιώνα και το ξωκλήσι της Σωτήρος.

Η Κουνουπίτσα είναι η πατρίδα του οπλαρχηγού του 1821, Ιωάννη Δεδεγκίκα, γνωστός και ως Ντέντες. Ντέντες στα αρβανίτικα σημαίνει καλός, παπούλης, δηλαδή σεβάσμιος. Σώζεται ακόμη το πατρικό του και το κανόνι που χρησιμοποιούσε στις μάχες με τους Τούρκους, φυλάσσεται από τους συγγενείς του.

kounoupitsa2

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Google+0Email this to someonePrint this page

Leave a Reply

Το Hotel Methanion τηρεί τα μετρά  κατά του COVID19.

Το CHEK IN θα γίνεται πρωί 8,30-14,30 & Απόγευμα 15,30-21,30

ΤΟ CHEK OUT θα γίνεται αυστηρά μέχρι τις  11:30

Αποφεύγουμε το καθημερινό καθαρισμό πάρα μονο κατόπιν αιτήματος του πελάτη.

Για την αποφυγή της επαφής των εργαζόμενων καθαριότητας με πιθανόν κρούσμα

Εκ τησ διευθύνσεως με εκτίμηση Μαρία Κασιμάτη.

Βάσει του νομου4514/18 ο πελάτης είναι υποχρεωμένος να πληρώσει το φόρο διαμονής που ανέρχεται σε 0,50 ευρώ  ανά διανυκτέρευση